Schuurwerk

Voor een warme, klassieke uitstraling in huis kunt u ook kiezen voor schuurwerk. Dit is een afwerking die mooi, maar ook erg gevoelig is. Iets om goed over na te denken dus.

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk heeft een licht korrelige structuur en wordt afgewerkt door een vakman die met licht draaiende bewegingen vlammende vormen aanbrengt. Omdat schuurwerk egaal wit opdroogd, is het niet nodig nog te witten. Zou u dit wel doen, dan zijn de vlammen niet zichtbaar meer. Schuurwerk kan in principe overal in huis toegepast worden, mits er een goede en vlakke ondergrond aanwezig is.

Gevoelig

Omdat schuurwerk verder niet wordt afgewerkt is het erg gevoelig. De afwerking is puur decoratief, het is een stuk minder praktisch dan bijvoorbeeld pleisterwerk. Dit komt omdat schuurwerk niet of nauwelijks afgenomen kan worden. Beschadigingen of vuil zijn veel sneller zichtbaar en in de meeste gevallen niet goed meer te verwijderen.

Plafond

Vaak zien we dat schuurwerk wordt toegepast op plafonds. Op deze plek is het een stuk minder vatbaar voor vuil of beschadigingen (mits er niet gerookt wordt). Door schuurwerk toe te passen op het plafond ontstaat een chique uitstraling in uw woonkamer of kantoorpand.

Meer informatie over stucwerk